Vild bookmakertoast på rådjur.

Vild bookmakertoast

Viltkött tjänar oftast på att tillagas under lång tid på låg temperatur. Köttet möras under tiden, men metoden passar inte för rådjur.

De fina köttfibrerna faller helt ihop och resultatet blir en leveraktiv, smulig konsistens. Särskilt känsligt är kött som hängt länge.Fenomenet är tydligast om tillagningen sker med benet kvar. Utan ben klarar köttet värmen bättre. Ett exempel är om man flatröker låret utan ben. Då klarar det 5 timmar i 85 grader. Med ben faller det i bitar.Här följer ett recept som passar utmärkt på rådjurskött.

4 personer

400 g ytterfilé (utskuren sadel)

Bli premium-medlem för att läsa vidare

✅Få tillgång till hela digitala arkivet
✅Läs e-tidningen när du vill
✅Läs alla premiumartiklar

1 Månad
JoF Premium

1 kr

Därefter 39 kr/mån
Avsluta när du vill

Prova nu