Vild bookmakertoast på rådjur.
Foto: Katharina Ekeström
Vild bookmakertoast
Viltkött tjänar oftast på att tillagas under lång tid på låg temperatur. Köttet möras under tiden, men metoden passar inte för rådjur.
De fina köttfibrerna faller helt ihop och resultatet blir en leveraktiv, smulig konsistens. Särskilt känsligt är kött som hängt länge.Fenomenet är tydligast om tillagningen sker med benet kvar. Utan ben klarar köttet värmen bättre. Ett exempel är om man flatröker låret utan ben. Då klarar det 5 timmar i 85 grader. Med ben faller det i bitar.Här följer ett recept som passar utmärkt på rådjurskött.
4 personer
400 g ytterfilé (utskuren sadel)
JoF Premium
1 Månad
1 kr
Därefter 39 kr/mån
Avsluta när du vill
Prova nu
Premium + Tidning
✔️Allt från Premium
✔️Tidning hem
44 kr / nr
Ingen bindningstid
Köp nu